Vrijwillig Ouderen Adviseur (VOA)

Met veel ouderen gaat het goed, maar er zijn ook ouderen die zich minder goed kunnen redden. Vaak is de oorzaak afnemende gezondheid of mobiliteit, slechte levensomstandigheden, een afnemend sociaal netwerk of een ingrijpende gebeurtenis (bijvoorbeeld overlijden van de partner). Lees verder.
Coördinator: Rijk Huisman, tel.: 0172 47 48 02, E-mail: rijk.huisman@hetnet.nl

Lief & Leed

Het zou zomaar kunnen zijn dat op uw verjaardag en u de leeftijd heeft bereikt van 80 jaar en vanaf 85 jaar zelfs elk jaar een medewerker van de PCOB bij u op de stoep staat om u te feliciteren.
Bij een 100-jarige komt niet alleen de Lief & leed bezoek(st)er maar ook de voorzitter mee.
Alle leden krijgen naast het bezoek een verjaardagskaart.
Aan het huwelijksjubileum geeft de PCOB ook aandacht de coördinator van Lief & Leed komt dan even langs.
Bij het overlijden van een PCOB-lid verzorgt de Lief & Leed bezoek(st)er een condoleance kaart.
Heeft u het idee dat u vergeten bent of heeft u een vraag? Misschien is er met de administratie iets verkeerd gegaan, neem dan contact op.
Coördinator: Tijdelijk Dick Tempelaar tel.: 0642252985. E-mail: voorzitter@pcob-alphenaandenrijn.nl

Verjaardagskaarten

Coördinator: Lenie van der Stigchel

HUlp Bij Aangifte (HUBA)

De Huba’s van de PCOB zijn rasechte vrijwilligers die het fijn vinden om anderen te helpen. Het kan dan ook een pijnlijk moment opleveren als een lid na afloop vraagt: ‘Hoeveel krijg je van me?’ Hulp bij de belastingaangifte is een service aan de leden en daarom vragen vrijwilligers van de PCOB daar geen cent voor. Als zij aantoonbare kosten maken, dan komen die wel voor rekening van het lid. Wie toch een financieel gebaar wil maken, verwijzen we graag naar de bankrekening van de PCOB, met als omschrijving ‘t.g.v. Lief & Leedpot’. Wij mogen regelmatig een donatie ontvangen.
Wil je ook de belastingaangifte laten invullen door onze vrijwilligers:
Coördinator en Huba
Anne-Marie Oudenes, 0172 49 40 22, anne-marie.oudenes@hetnet.nl
Huba’s
Rijk Huisman, 0172 47 48 02, rijk.huisman@hetnet.nl
Harry Kaspers, 0172 43 84 18, h.kaspers@ziggo.nl
Wim Warnaar, 06 48 14 77 35, w.warnaar@hotmail.com
Wilt u meer weten over Huba’s lees verder

Uitstapjes

2022
Met eigen vervoer naar Katwijk aan Zee, museum, eten in het visrestaurant en een zangdienst in het Witte kerkje op de boelenvaart.
2023
30 augustus Romeinse vondsten met high tea in Zwammerdam.
2024
In de planning is opgenomen een uitstapje in mei, eind van de middag en avond met een maaltijd op de Hooge Burch en daarna een bezoekje aan de repetitie van de Jostiband.
Tevens een uitstapje in oktober met een rondleiding in de Bijbelse tuin Hoofddorp. Ook zal hier aan gekoppeld worden met elkaar eten.
Coördinator Sonja Huisman,

Zangmiddagen

Paaszangmiddag 2023
U bent van harte uitgenodigd op onze zangmiddag, die gehouden wordt op donderdag 30 maart a.s. We willen dan met elkaar de aloude Passie- en Paasliederen zingen. Ook andere senioren, die geen lid zijn van de PCOB, zijn van harte welkom. De toegang is gratis. De inloop is vanaf 13.30 uur met koffie/thee en wat lekkers en we starten met het zingen om 14.00 uur. Later op de middag is er nog een pauze waarin een hapje en een drankje wordt geserveerd. Rond 16.00 uur zingen we ons slotlied.
Deze zangmiddag vindt plaats in de gemeentezaal van de Sionskerk aan de Meteoorlaan 2 te Alphen aan den Rijn. Er zijn in verband met de veiligheid 70 plaatsen beschikbaar. Vol = vol!
Ter bestrijding van de onkosten wordt er een collecte gehouden. In verband met de catering vragen wij u zich aan te melden tot uiterlijk 24 maart bij Leni van Brakel via lenivanbrakel@gmail.com of anders telefonisch op woensdag t/m vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur op 0172 – 44 53 62.
Wij zien er naar uit u weer te ontmoeten! Tot ziens op de 30e maart.

Kerstzangmiddag 2023
Op donderdag 14 december 2023, bent u van harte welkom in de gemeentezaal van de Sionskerk, Meteoorlaan 2 te Alphen aan den Rijn. om onze jaarlijkse Kerstzangmiddag bij te wonen. Wat is er mooier om met elkaar de aloude Kerstliederen te zingen! De inloop is om 13.30 uur en om ca. 16.00 uur zingen we ons slotlied. Naast het zingen is er ook voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten.
Uiteraard zal ook voor de inwendige mens worden gezorgd in de vorm van koffie/thee en een hapje/drankje.
We zien naar u uit en breng anderen mee! Er is plaats voor 60 bezoekers en vol=vol. Ter bestrijding van de onkosten zal er een collecte worden gehouden. Aanmelden kan tot uiterlijk 6 december a.s. bij voorkeur via l.haalboom@kpnmail.nl of anders 0172-493395.
Coördinator Lammert Haalboom

Leden werving

Heel het jaar zijn we als PCOB leden opzoek naar nieuwe leden en vertellen we wat onze exclusieve ledenvoordelen  zijn om lid te worden van de PCOB: Word PCOB-lid
In de maand december ontvangt de aanbrenger van een nieuw lid een VVV-cadeaukaart t.w.v. € 10,–
E-mail naar onze secretaris@pcob-alphenaandenrijn.nl
of naar onze voorzitter@pcob-alphenaandenrijn.nl

Samen lunchen

Dat lijkt u toch ook leuk. Bij Restaurant Bospark is dit mogelijk. In maart 2024 is het weer zover inloop 11.30 uur en de lunch begint 12.00 uur.
Coördinator: Harry Kaspers

Wonen

Als PCOB zijn we een kleine speler naar instanties zoals gemeente, woningcoöperaties, zorginstanties enz. Daarom hebben wij Wonen, overgedragen aan het Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (OSO), in dit gezamenlijk overleg, nemen ook deel de ouderenorganisaties:
Coördinator: Pieter Verkade

Zorg & Welzijn

Als PCOB zijn we een kleine speler naar instanties zoals gemeente, zorginstanties enz. Daarom hebben wij Welzijn en Zorg overgedragen aan het Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (OSO), in dit gezamenlijk overleg, nemen ook deel de ouderenorganisaties:
Coordinator: Ria Turkenburg

Communicatie

PCOB Nieuwsbrief
Elke week een PCOB nieuwsbrief met bemoediging die men kan ontvangen door zich op te geven of lid te worden: E-mail adres: secretaris@pcob-alphenaandenrijn.nl
Elke week een een verzameling van nieuws over PCOB activiteiten en achtergrond informatie van bijvoorbeeld: AOW, Wmo. Energietoeslag, Belasting weetjes, Babbeltrucs, Mantelzorg. Huur en huurtoeslag, Heffingskorting, Koopkracht, enz. enz.
PCOB Magazine
Het magazine zal in de eerste maanden van 2024 verschijnen onder de naam PCOB Magazine, daarna zal het blad onder een andere naam verdergaan. Totaal acht keer per jaar. Het magazine zal gelijk met met het Seniorennieuws worden bezorgd.
Eindejaarsbrief
De eindejaarsbrief geeft een samenvatting van het afgelopen jaar en de financiële aangelegenheden.
Seniorennieuws
Drie ouderenorganisaties ASVA, KBO en PCOB brengen samen 10 maal per jaar het Seniorennieuws uit.
Bezorging ( PCOB Magazine en Seniorennieuws) Coördinatie Ineke Beumer, tel.: 06 189 717 00
Coördinator: Dick Tempelaar tel.: 0642252985. E-mail: voorzitter@pcob-alphenaandenrijn.

Mantelzorg

Zie: Initiatief overleg mantelzorg

Bekijk onze 6 thema’s