Commissies: Lief & Leed, Vrijwilligers OuderenAdviseur (VOA), Hulp bij belasting (HUBA),
Evenementen: Paas- en Kerstzang middagen, PCOB nieuwsbrief met bemoediging, Leden werving en Eindejaarsbrief

Lief & Leed
Het zou zomaar kunnen zijn dat op uw verjaardag en u de leeftijd heeft bereikt van 80 jaar en vanaf 85 jaar zelfs elk jaar een medewerker van de PCOB bij u op de stoep staat om u te feliciteren.
Bij een 100-jarige komt niet alleen de Lief & leed bezoek(st)er maar ook de voorzitter mee.
Alle leden krijgen naast het bezoek een verjaardagskaart.
Aan het huwelijksjubileum geeft de PCOB ook aandacht de coördinator van Lief & Leed komt dan even langs.
Bij het overlijden van een PCOB-lid verzorgt de Lief & Leed bezoek(st)er een condoleance kaart.
Heeft u het idee dat u vergeten bent of heeft u een vraag? Misschien is er met de administratie iets verkeerd gegaan, neem dan contact op met de Lief & leed coördinator: Tijdelijk Dick Tempelaar

Vrijwillig OuderenAdviseur (VOA)
Met veel ouderen gaat het goed, maar er zijn ook ouderen die zich minder goed kunnen redden. Vaak is de oorzaak afnemende gezondheid of mobiliteit, slechte levensomstandigheden, een afnemend sociaal netwerk of een ingrijpende gebeurtenis (bijvoorbeeld overlijden van de partner). Lees verder.
Coördinator: Rijk Huisman, tel.: 0172 47 48 02, E-mail: rijk.huisman@hetnet.nl

HUlp Bij Aangifte (HUBA)
De Huba’s van de PCOB zijn rasechte vrijwilligers die het fijn vinden om anderen te helpen. Het kan dan ook een pijnlijk moment opleveren als een lid na afloop vraagt: ‘Hoeveel krijg je van me?’ Hulp bij de belastingaangifte is een service aan de leden en daarom vragen vrijwilligers van de PCOB daar geen cent voor. Als zij aantoonbare kosten maken, dan komen die wel voor rekening van het lid. Wie toch een financieel gebaar wil maken, verwijzen we graag naar de bankrekening van de PCOB, met als omschrijving ‘t.g.v. Lief & Leedpot’. Wij mogen regelmatig een donatie ontvangen.
Wil je ook de belastingaangifte laten invullen door onze vrijwilligers:
Coördinator en Huba
Anne-Marie Oudenes, 0172 49 40 22, anne-marie.oudenes@hetnet.nl
Huba’s
Rijk Huisman, 0172 47 48 02, rijk.huisman@hetnet.nl
Harry Kaspers, 0172 – 43 84 18, h.kaspers@ziggo.nl
Wim Warnaar, 06 48 14 77 35, w.warnaar@hotmail.com
Wilt u meer weten over Huba’s lees verder

Evenementen

In de zomer van 2022
Met eigen vervoer naar Katwijk aan Zee, museum, eten in het visrestaurant en een zangdienst in het Witte kerkje op de boelenvaart.
Zomer van 2023
Voor ons uitje zijn wij opzoek naar een leuke invulling, Waar gaan we heen?

Paaszang middag
Op 7 april 2022, Zing met ons mee! Passie- en Paasliederen zingen in de Sionskerk, Meteoorlaan 2, Alphen aan den Rijn. De inloop is vanaf 13.30 uur met koffie/thee en wat lekkers. Om 14.00 uur starten we met het zingen. Rond 16.00 uur zingen we ons slotlied. In verband met de catering graag aanmelden bij secretaris Lammert Haalboom, Reigerstraat 67, 2406 VC Alphen aan den Rijn. Introducés zijn van harte welkom.
Kerstzang middag
Op 8 december 2022, Wat is er mooier dan met elkaar de aloude kerstliederen te zingen! Naast het zingen is er ook voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Uiteraard zal ook voor de inwendige mens worden gezorgd in de vorm van koffie/thee en een hapje/drankje. We zien naar u uit en breng vooral anderen mee! 

PCOB nieuwsbrief met bemoediging
Elke week een PCOB nieuwsbrief met bemoediging die men kan ontvangen door zich op te geven of lid te worden: E-mail adres: secretaris@pcob-alphenaandenrijn.nl
Elke week een een verzameling van nieuws over PCOB activiteiten en achtergrond informatie van bijvoorbeeld: AOW, Wmo. Energietoeslag, Belasting weetjes, Babbeltrucs, Mantelzorg. Huur en huurtoeslag, Heffingskorting, Koopkracht, enz. enz.
Leden werving
Heel het jaar zijn we als PCOB leden opzoek naar nieuwe leden en vertellen we wat onze exclusieve ledenvoordelen  zijn om lid te worden van de PCOB: Word PCOB-lid

Eindejaarsbrief
De eindejaarsbrief geeft een samenvatting van het afgelopen jaar en de financiële aangelegenheden.

Bekijk onze 6 thema’s