PCOB Nieuws

Kerstzang middag
Op donderdag 8 december 2022 hebben we als PCOB in de Sionskerk onze Kerstzang middag gehouden. Alle klaargezette stoelen waren bezet. Bij binnenkomst werd iedereen getrakteerd op koffie of thee met wat lekkers. Er werd genoeglijk met elkaar gepraat en er ontstond een gezellig geroezemoes. De Kerstliederen werden met enthousiasme gezongen. Het waren de aloude liederen die menigeen al van jongsaf aan kende. Uiteraard stond het Kind in de kribbe deze middag centraal. Zijn naam is Jezus, wat Redder betekent. In de pauze was er een hapje en een drankje en was er tijd voor onderlinge ontmoetingen. Na ons slotlied: Ere zij God ging eenieder in Kerststemming weer huiswaarts.

Verslag van diaconale zaterdag in de Lichtkring
Wij mogen best trots zijn op onze diaconale taken binnen de Protestante Christelijke Ouderenbond (PCOB).
Rijk Huisman gaf tijdens de diaconale zaterdag in de Lichtkring een uiteenzetting over ‘Geld zaken, uitgaven en inkomsten’.
Zijn lezing, met veel ervaring binnen de hulpverlening voor ouderen, was duidelijk: ‘Maak een budget, zet uw uitgaven en inkomen naast elkaar’. Kijk naar de mogelijke kortingen, subsidies en toeslagen. Houdt daarmee grip op uw portemonnee en pas op voor babbeltrucs. Als PCOB willen wij u daarbij helpen. 
Wilt u een beroep op ons doen, maak een afspraak met onze vrijwillig ouderenadviseur bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of HUlp Belasting Aangiften (Huba).
In onze wekelijkse gratis PCOB – Nieuwsbrief geven wij aandacht o.a. aan ‘Grip op uw portemonnee’ en ‘Babbeltrucs’. Vooral geschikt voor senioren en verzorgers van ouderen ofwel mantelzorgers. Rechtstreeks  aanmelden of via de e-mail naar: secretaris@pcob-alphenaandenrijn.nl.

Nieuwsbrief
Elke week een PCOB nieuwsbrief die u kan ontvangen door zich op te geven Rechtstreeks aanmelden of via de e-mail naar: secretaris
of lid te worden via onze secretaris via het E-mail adres: secretaris@pcob-alphenaandenrijn.nl
Met elke week een bemoediging.
Elke week een een verzameling van nieuws over PCOB activiteiten en achtergrond informatie van bijvoorbeeld: AOW, Wmo. Energietoeslag, Belasting weetjes, Babbeltrucs, Mantelzorg. Huur en huurtoeslag, Heffingskorting, Koopkracht, enz.enz.

Het was een leuke dag
ons PCOB uitje in 2022
met de ZOMERAVONDZANG
in Katwijk aan Zee

Programma:
We brengen eerst een bezoek aan het Katwijks Museum. Daar krijgt u een rondleiding en koffie /thee /fris met wat lekkers. Daarna lopen we (eventueel winkelend) we naar het Visrestaurant Schuitemaker, Voorstraat 9, waar we om ca. 17.15 uur het diner gebruiken. Er is keus tussen kibbeling, lekkerbek of kip. Na het diner lopen we naar de Andres of Oude kerk voor de Zomeravondzang. De kerk is vanaf 19.30 uur open. Nu is nog niet bekend welk koor er dan zal optreden.
De afstanden tussen het Museum, het Visrestaurant en de kerk zijn niet groot en zijn goed te belopen.
Vervoer:
We gaan met eigen vervoer en vertrekken om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Rijnstreekhal en hopen rond 21.30 uur weer terug in Alphen te zijn.
Aanmelding:
U kunt zich tot 12 augustus a.s. bij voorkeur aanmelden via de mail:
secretaris@pcob-alphenaandenrijn.nl of een telefoontje naar de secretaris (0172-493395).
Bij de aanmelding kunt u aangeven:
of u mee wilt rijden of dat u zelf wilt rijden. In het laatste geval kunt u ook nog aangeven hoeveel passagiers u kunt meenemen. Uiteraard krijgen deze chauffeurs een vergoeding. U krijgt natuurlijk een bericht met wie u mee kunt rijden of door wie u wordt opgehaald;
de keuze tussen kibbeling, lekkerbek of kip;
of er eventueel een rollator wordt meegenomen
De kosten voor het uitje bedragen p.p. € 32,50 en € 25,00 als u in het bezit bent van een Museumjaarkaart. U wordt verzocht het bedrag o.v.v. van Katwijk over te maken op bankrekening NL62RABO0128535288 t.n.v. PCOB Alphen aan den Rijn.

Bekijk onze 6 thema’s